Vis van de Maand

Hollandse garnalen is vis van de maand november

De Hollandse garnaal is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Eigenlijk elk onderdeel van deze kleine diertjes is te gebruiken. Je kunt ze lekker zelf pellen en van de schalen kun je een bouillon trekken. Natuurlijk kun je ook gepelde garnalen kopen. Zo geniet je in een mum van tijd van de zoetige, roomachtige geur en het malse, stevige garnalenvlees.

Koken met garnalen

Garnalen die je in de winkel koopt, zijn gekookt. Dit gebeurt al direct na de vangst om ze te desinfecteren. Deze exemplaren hoef je dus alleen op te warmen. Dit mag heel kort, want anders worden ze droog en taai.

Verser dan ooit!

In tegenstelling tot vroeger, worden tegenwoordig ook garnalen machinaal gepeld. Dit zorgt dat Hollandse garnalen niet eerst een ritje naar Marokko hoeven te maken. Ze komen dus verser op ons bord en daar zijn we enthousiast over!

Aan de slag met garnalen

Deze maand hebben we een pasteitje met romige Hollandse garnaaltjes als recept van de maand. Voor kant-en-klare tonijnpuntjes kun je vanaf 6 november bij ons terecht en twee weken later bieden we een amuse van Hollandse garnalen aan.

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest