Visgilde Bodegraven

Doortocht 3b
2411 DS BODEGRAVEN
0172-616767

Vis & Wijn

Een populair gezegde zegt, dat vis drie keer moet zwemmen. Eerst in het water, dan in de boter/olie en vervolgens in de wijn. Witte wijn, roepen de meesten dan. Dat hoeft niet, want ook sommige soorten rode wijn smaken erg goed bij vis. Of rosé! Lekker in de zomer bij witte vissoorten. Fris, fruitig en heel smakelijk.

U ziet, vis samen met wijn is prima te combineren. Er zijn diverse wijnen die speciaal zijn ontwikkeld om vis en schaal- en schelpdieren te begeleiden. Bij uw visschotels of visbarbecue, maar ook bij vishapjes en tapas smaken ze uitstekend. Gekoeld geserveerd, tussen de 6° en 8°C, smaken deze wijnen het lekkerst.


Grote Jongen 
In het Zuidwesten van Frankrijk ligt de wijnstreek Gascogne, waar heerlijke wijnen vandaan komen, die zeer goed combineren met vis en schaaldieren. De combinatie van de druivensoorten Ugni Blanc en Colombard creëert een soepele wijn met een licht accent van citroen en ander citrusfruit. Bij vele vissoorten is deze wijn een smaakvolle begeleider.            

Mooi Meisje     
De combinatie van de druivensoorten Cabernet Franc, Merlot en Tannat levert een krachtige rosé op, die als aperitief of als begeleider van gegrilde of gerookte vis uitstekend tot zijn recht komt. Het is een droge, maar toch volle rosé, die ook bij mooi weer een echte aanrader is.

Sauvignon Blanc
Franse droge witte wijn. Sauvignon is een druivensoort die wereldwijd wordt verbouwd. In streken zoals de Franse Loire levert deze druif een wat drogere witte wijn op, die zich uitstekend laat combineren met bijvoorbeeld zoetwatervis, zalm en oesters.

Cépage Melon
Franse droge witte wijn van de druif Melon de Bourgogne. Een mooie wijn die speciaal is ontwikkeld om vis en schaal- en schelpdieren te begeleiden. In het speciaaloesters en mosselen. 
Tip: met een scheutje creme de cassis (zwarte bessenlikeur) maakt u van deze wijn een heerlijk aperitief, dat ook wel Kir wordt genoemd.

Vinho Verde
Deze heerlijke, lichte wijn met een betrekkelijk laag alacoholgehalte komt uit het noorden van Portugal. Hij kenmerkt zich doordat hij een licht tinteltje heeft. in Portugal is dit een zeer veel gedronken wijn. Deze wijn past uitstekend bij Visgerechten als Paella. Maar ook als een begeleider van een barbecue of als aperitief zal hij zeker niet misstaan.

Visgilde Bodegraven

Doortocht 3b
2411 DS BODEGRAVEN
0172-616767

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10:00 - 18:00
woensdag 10:00 - 18:00
donderdag 10:00 - 18:00
vrijdag 10:00 - 19:00
zaterdag 09:00 - 18:00
zondag Gesloten